Tech

Öngyógyító kijelzős mobilon dolgozik az Apple

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Furcsa szabadalmat nyújtott be az Apple nemrégiben: a cupertinói cég egy hajlítható, és nem mellesleg öngyógyító iPhone-kijelzőn dolgozik, írja a Gizmodo.

A legtöbb napjainkban kapható, hajlítható kijelzős okosmobil kijelzője vékonyabb, mint a többi készüléké, ennek azonban ára van, ugyanis a foldable mobilok jóval érzékenyebbek a sérülésekre. Az Apple ebben szeretne újítást hozni az első hajlítható kijelzős mobiljával, a megoldást pedig az öngyógyításban látja.

Ezt úgy szeretnék kivitelezni, hogy a kijelzőre egy öngyógyító anyagot vinnének fel, amely a tervek szerint képes lenne külső beavatkozás nélkül kitölteni a sérülések során keletkező mélyedéseket.

A szabadalomra felfigyelő Patently Apple szerint nemcsak az iPhone-ok, az iPadek, a MacBookok és más eszközök is megkaphatják majd a fejlett kijelzőt.

Egy szabadalom önmagában persze még nem jelent kész terméket, és az Apple kimondottan sok szabadalmat védet le, teszi hozzá a hvg. Így aztán, lehet, hogy még évekig kell várni, mire valóság lesz a fejlesztésből.

Kapcsolódó
Szupervékony iPhone-on dolgozhat az Apple
Úgy tűnik, az Apple szerint mostantól mindennek még vékonyabbnak kell lennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik