Tech

Hiánypótló funkciókat hoz az Android 15

Google
Google

Elérhetővé vált az Android 15 Developer Preview, mely az operációs rendszer rengeteg újdonságáról rántja le a leplet. A frissítésben még az első betekintéshez képest is számos új dolog került terítékre, igaz, ezeket sajnos csak a Pixel eszközökön lehet egyelőre kipróbálni, írja az 9to5Google.

Az első és igen meglepő újdonság, hogy visszatér az androidos készülékekre a tálca. A felhúzással aktiválható funkciót úgy is beállíthatjuk, hogy folyamatosan jelen legyen, ha erre van igényünk. A zárolási képernyő is kisebb beavatkozáson esett át: nagyobb betűméret és megváltoztatott szövegek várják majd a felhasználókat.

A legnagyobb újdonság a zenemegosztási lehetőség, melynek eredményeként több Bluetooth-os fülhallgatón is hallgathatjuk majd egyszerre ugyanazt a zenét.

A fejlesztők arra is figyeltek, hogy amennyiben valakinek nem áll rendelkezésre elég hely a mobilján – ami azért valljuk be, egyre ritkább – archiválni lehessen a nem használt appokat. Ezt a lehetőséget integrálták a rendszerbe, így egy-két koppintással meg lehet oldani. Komoly frissítés, hogy a mobilokat webkameraként is lehet használni, ezt pedig már HQ módban is meg lehet majd tenni.

Kapcsolódó
Kiderült, milyen újításokat hoz az Android 15
Az Android 15 a hírek szerint még inkább ráfekszik a testreszabási funkciók szélesítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik