Tech

Pert indítanak a diákok a bezárt Green Fox Academy programozó suli ellen

Állítják, állásgarancia nélkül jóval kevesebbet ér a tudásuk.

Egy közel 40 fős csoport indított kártérítési pert a Green Fox Academy ellen, mert a hallgatók elégedetlenek azzal, hogy az iskola bezárásával nem tudják a képzéshez tartozó állásgaranciát érvényesíteni – írja a Telex.

Az iskola tavaly decemberben jelentette be, hogy nyolc pénzügyi problémák miatt kénytelen bezárni kapuit. A diákok közt akad, aki már befejezte a képzést a bejelentéskor, de az állásgaranciát már nem tudja érvényesíteni, miközben a képzési szerződésben ki volt kötve, hogy a vizsga utáni első három hónapban csak a Green Fox kereshet a tanulóknak állást a szektorban, különben 800 ezer forint kötbért kell fizetniük. Az érintettek közül többen arra panaszkodtak, hogy a bejelentés után Green Fox Academy elérhetetlenné vált és nem válaszolt a levelekre.

A HWSW cikke szerint versenytársaihoz képest a Green Fox nagy előnye az állásgarancia volt. A programozóiskola segített állást szerezni a képzés végén, és nemcsak kiajánlották a diákokat a partnercégelnek, de interjúfelkészítéssel, pszichológiai támogatással és önéletrajzírással segítették az elhelyezkedést. A tanulók ezért cserébe egyénileg nem kereshettek maguknak munkát, ha viszont mégis így sikerült elhelyezkedniük, kötbért kellett fizetniük. A most perelő diákok közül többen érzik úgy, hogy állásgarancia nélkül jóval kevesebbet ér majd az itt szerzett tudásuk.

Amennyiben a bíróság a diákok számára kedvező ítéletet hoz, kérdéses, hogy a cégben marad-e annyi pénz, hogy kifizesse a kártérítési követeléseiket. Egy decemberi online meeting során a cég képviselője arról tett említést, hogy a tanulók majd a felszámolóval intézhetik esetleges pénzügyi követeléseiket.

Rövid idő alatt két programozósuli is bezárt itthon, ennek okairól külön cikkben írtunk.

Kapcsolódó
Hiába volt évekig szakemberhiány, most mégis sorra zárnak be a programozóiskolák
Két hónap alatt két magyarországi programozóiskola is bejelentette, hogy bezárja kapuit. Vége az IT-álomnak?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik