Tech

Hasznos funkció tűnik el a Windows-os gépekről

Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP

Három év után véget vet az androidos alkalmazásoknak a Windows 11-en a Microsoft. A funkció még 2021-ben, az új operációs rendszer bemutatásakor jelent meg az Amazon Appstore révén, a Microsoft Store-on belül – írja a Bleeping Computer.

Bár a legtöbb Play Áruházban ott lévő alkalmazás sosem volt elérhető Windowson, néhány olyan népszerű alkalmazás, mint a TikTok igen. A Microsoft azonban támogatási oldalán bejelentette, hogy 2025. március 5-től az androidos appok futtatását lehetővé tevő keretrendszer támogatása megszűnik a Windows 11-en.

Ez jelenthetné azt, hogy még egy van az átállásra, azonban ez nem teljesen igaz.

Új alkalmazásokat ugyanis már nem lehet letölteni a Microsoft Áruházból, csupán a már meglévőket lehet használni. Az Amazon közölte, a fejlesztők nem tölthetnek fel új androidos alkalmazásokat a Windows 11-es kínálatba, de a 2025-ös megszűnésig még frissíteni lehet a meglévő appokat.

A hvg hozzátette, az Apple éppen ezzel ellentétes taktikát követ: az M-szériás, saját fejlesztésű chiepeket használó Mac számítógépeken már sok iOS/iPadOS-es alkalmazás is futtatható. A macOS App Store-jában erre külön szekció van a keresésnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik