Tech

Ennél jobb ár-érték arányú mobilt most nem nagyon talál

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Xiaomi január végén mutatta be a Redmi Note 13 termékcsaládot, aminek öt tagja is kapható hazánkban. Mindegyik készülék remek választás a maga kategóriájában, de kiemelkedik közülük a Redmi Note 13 Pro 5G, ami jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányú okostelefon a piacon.

A Xiaomi által gyártott Redmi Note okostelefon-sorozat régóta népszerű szereplője a mobilpiacnak, hiszen minden évben olyan készülékeket tartalmaz a széria, amik elfogadható áron kínálnak kiváló képességeket. A 2024-es Redmi Note 13 termékcsalád hazánkban öt telefont számlál, a Redmi Note 13 4G és 5G, a Redmi Note 13 Pro 4G és 5G, továbbá a Redmi Note 13 Pro+ 5G modelleket, amiknek az árai 90 ezertől 200 ezer forintig terjednek, és a komolyabb modellek esetében már-már csúcskategóriás specifikációkról beszélhetünk.

A felsorolt mobilok mindegyike 108 vagy 200 megapixeles főkamerával rendelkezik, kiváló képkészítési lehetőségeket nyújtva, továbbá mindegyik készülék gyönyörű képet biztosító AMOLED kijelzőt kapott, és az összes modell elérhető 256 gigabájt háttértárral szerelt verzióban, hogy soha ne kelljen a hely miatt aggódni a képek és a videók készítése közben.

Redmi Note 13 Pro 5G: a legjobb választás

Bár a Redmi Note 13-széria összes darabja érdemes a figyelemre, a legjobb választás a Redmi Note 13 Pro 5G lehet, amiért függetlenül 160 ezer forintot kérnek, és ezzel az árcédulával ez a modell a legjobb ár-érték arányú mobil mind közül. Egy hibátlanul összeszerelt, 6,67 hüvelykes kijelzővel szerelt telefonról beszélünk, ami olyan megoldásokkal rendelkezik, amik korábban csak a jóval drágább csúcsmobilok esetén voltak elérhetők.

Ilyen például az 1,5K felbontású CrystalRes AMOLED kijelző, ami nemcsak a korábban említett, a lehető leggördülékenyebb használatot biztosító 120 Hz-es képfrissítést tudja, de a maximum 1800 nites fényerejével még a vakító napsütésben is jól látható, gyönyörű színekkel, tökéletes kontraszttal, hibátlan mozgásmegjelenítéssel – legyen szó akár filmekről, akár játékokról.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy megkapjuk a kijelzőbe épített villámgyors és megbízhatóan működő ujjlenyomat-olvasót, a paneltechnológiának hála elképesztően vékonyak a kávák, a képernyőt pedig a Gorilla Glass Victus védi a különböző sérülésektől.

Hardver terén szintén nincs miért panaszkodni, hiszen a kifejezetten elegáns külső alatt egy négy nanométeres gyártástechnológiával készült, nyolcmagos Snapdragon 7s Gen 2 processzor dolgozik, méghozzá 8 gigabájt memória (LPDDR4X) és 256 gigabájt háttértár (UFS 2.3) társaságában, és ez az összeállítás nemcsak az operációs rendszert futtatja zavartalanul, de még mobiljátékra is alkalmas. És a telefon nemcsak ezen komponensek okán kaphat kiváló jelzőt, hiszen nem hiányzik az NFC és az 5G, van jack-csatlakozó, a két hangszórónak hála sztereó hangzás, illetve adott a Bluetooth 5.2, a kétcsatornás Wi-Fi 5, a Dual-SIM lehetőség és még IP54 szabvány szerinti csepp- és porállóságot is kapunk.

Ami a kamerákat illeti, itt már megkapjuk a 200 megapixeles főegységet, ami nem csupán elképesztően részletes képek elkészítését teszi lehetővé, de kétszeres és négyszeres veszteségmentes nagyítást is biztosít, továbbá nem hiányzik a képstabilizálás sem – utóbbinak hála búcsút inthetünk az elmosódott képeknek és a rázkódó videóknak. A főkamera mellett helyet kapott továbbá egy 8 megapixeles ultraszéles kamera, egy 2 megapixeles makró, az előlapon pedig egy 16 megapixeles egység várja, hogy szelfiket készítsünk vele.

Xiaomi

Nem elhanyagolható pozitívum továbbá, hogy a megfelelő teljesítmény mellé kifejezetten nagy, 5100 milliamperórás akkumulátor dukál, amivel akár két napig is elketyeg a telefon töltés nélkül.

Persze akkor sincs gond, ha tölteni kell a mobilt, hiszen a Redmi Note 13 Pro 5G-t 67 wattos turbótöltéssel vértezték fel, amivel a teljesen lemerült eszköz energiaellátása kevesebb, mint 45 perc alatt a maximumra tornázható vissza. És itt érdemes megjegyezni, hogy a más gyártóktól eltérően a Xiaomi továbbra sem spórolja ki a dobozból a készüléket védő tokot, és a lehető leggyorsabb töltéshez nélkülözhetetlen kompatibilis adaptert sem.

Megbízható társ a mindennapokban

A Redmi Note sorozatot évek óta szeretjük, és a Xiaomi a 2024-es termékcsaláddal sem okozott csalódást, főleg a a Redmi Note 13 Pro 5G-vel nem. Elegáns külső, gyönyörű kijelző, kiváló teljesítmény, kellően nagy tárhely, méretes akkumulátor, mindez megfejelve egy olyan főkamerával, amivel az életünk minden pillanata szuper minőségben örökíthető meg – fotókon és videókon egyaránt. Mindez ráadásul teljesen vállalható áron került forgalomba, évekre biztosítva, hogy legyen egy telefonunk, ami kielégíti minden létező igényünket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik