Tech

Rendkívül hasznos funkciót rejt a Google Térkép

Witthaya Prasongsin / Getty Images
Witthaya Prasongsin / Getty Images

A Google Térkép hatalmas segítséget jelent a hétköznapokban, mégis sok olyan funkció van, amit a legtöbb felhasználó nem ismer. A legtöbben csak arra használják az alkalmazást, hogy eljussanak A-ból B-be, azonban az egyes helyek mentése megkönnyítheti a tájékozódást, ezeket listába rendezve pedig a barátainknak is segíthetünk – írja a Gizmodo.

Ahhoz, hogy életre hívjuk a lista funkciót, válasszunk ki bármilyen helyet az alkalmazásban. Ha lekkopintjuk, feltűnik egy információs fül, ahol számos funkciót kínál fel a használóknak a keresőóriás. Megnézhetjük például, hogy jutunk el az adott helyre az Útvonaltervezővel, de fel is hívhatjuk, illetve a webhelyét is megtekinthetjük.

Rendkívül hasznos továbbá a Mentés fül is, melynek lekoppintása után négy alapértelmezett javaslat ugrik fel: meglátogatnám, csillaggal megjelölt helyek, kedvencek, és utazási tervek. Legfelül pedig ott az Új lista opció. 

A rendszer megkéri, hogy adjon nevet az új listának, és kattintson a Létrehozás gombra. Az új lista így már el is készült. Ahogy hozzáadja a helyeket, észre fogja venni, hogy a listán szereplő helyek meg vannak jelölve a térképen, így még kizoomolva is remekül látszanak.

Az egyéni listának előnye, hogy leírást is hozzájuk lehet rendelni, könnyedén megtalálhatók az alsó parancssorban lévő Mentve menüpont alatt, valamint ismerőseinkkel is megoszthatjuk azokat. A felsorolásokat külön-külön emojival is meg lehet jelölni, így még könnyebb lesz kiválasztani az aktuálisan hasznos listát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik