Tech

Hatalmas előrelépés jöhet a robotgyártásban

Figure AI
Figure AI

Azt követően, hogy a Figure AI robotgyártó cég és a BMW stratégiai megállapodást kötött, melynek értelmében az első humanoid robot hamarosan munkába áll az autógyártó cég dél-karolinai gyáregységében, a vállalat a mesterséges intelligencia fejlesztésében úttörőnek számító OpenAI-val is együttműködésbe kezd – írja az Interesting Engineering.

A vállalat piaci értéke az újabb finanszírozási kör után már 2,6 milliárd dollárnál áll, a befektetéseiket pedig arra fogják felhasználni, hogy mesterséges intelligencia technológia egyik legfejlettebb vállalatával együttműködve új generációs MI-modelleket fejlesztenek humanoid robotokhoz. A céget már most olyan donorok támogatják, mint Jeff Bezos, a Microsoft, az Nvidia, az Intel, vagy épp a Samsung.

Peter Welinder, az OpenAI partnerkapcsolatokért felelős alelnöke jelezte, el vannak ragadtatva a Figure eddigi fejlődésétől, és alig várják, hogy együtt dolgozhassanak, hogy a robotok újféle módokon tudjanak segíteni nekünk a hétköznapokban. A Figure eddigi sikere azért is különösen figyelemre méltó, mert eddig egyetlen terméke sem került kereskedelmi forgalomban, pusztán videók szemléltetik a fejlődés mértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik