Tech

Vigyázzon, csalók élnek vissza a Netflix nevével

Dilara Irem Sancar/Anadolu via Getty Images
Dilara Irem Sancar/Anadolu via Getty Images

Az SMS-es vagy e-mailes átverések egyre gyakoribbak: az elmúlt időszakban bankok és futárszolgálatok nevével is megpróbáltak már visszaélni a csalók. Most azonban a Netflix streaming-szolgáltató nevében írnak e-mailt a gyanútlan felhasználóknak, banki adatokat kicsalva tőlük, hogy ellophassák pénzüket – írja a PCFórum.

A csalók által tömegesen szétküldött email arról tájékoztatja – a jelek szerint véletlenszerűen kiválasztott – címzetteket, hogy „probléma merült fel a fizetési módszereddel”, ami miatt Netflix-szolgáltatás hamarosan megszűnhet. Ugyanakkor a levél megoldást is kínál a problémára: az adatok frissítésével elkerülhető mindez.

A Netflix szolgáltatás élvezetének folytatásához kérjük, frissítsd a fizetési adataidat

– írják az emailben. A Fizetési Módszer Frissítése gomb ugyanakkor egyáltalán nem a Netflix oldalára, hanem egy, a csalók által üzemeltetett weblapra visz, ahol aztán frissítés címén megpróbálnak banki adatokat kicsalni a felhasználóktól. Ezeket a kiberbűnözők pénz leemelésére használják fel.

Az ilyen és hasonló levelek esetén mindig érdemes odafigyelni egyrészt a feladó címére, valamint, hogy a link milyen címre vinne minket. Ezek most is sokat elárulnak: az e-mail a minden bizonnyal feltört netfluix.hu domainről érkezett, a link pedig láthatóan gyanús, ha fölé mozgatjuk a kurzort.

Kapcsolódó
Új SMS terjed a netflixes átveréssel
A korábbinál sürgetőbb hangvételű üzenettel támadnak a Netflix-felhasználókra vadászó csalók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik