Tech

A TikTokra is megérkeztek a videókat megszakító reklámok

Idrees Abbas/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Idrees Abbas/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Már ezen a platformon is felbukkantak a roppant idegesítő hirdetések.

A TikTok egyre inkább szeretné átvenni a YouTube helyét, ami nemcsak abban érhető tetten, hogy az utóbbi hetekben platform elkezdte népszerűsíteni a tartalomgyártók körében a klasszikus, vízszintes videóformátumot, de abban is, hogy – már itthon is megjelentek – azok a reklámok, amik nem egy-egy videó között bukkannak fel, hanem konkrétan az éppen megtekintett tartalmak közben, megszakítva azokat.

Ez a (roppant idegesítő) megoldás ugyanakkor nemcsak a YouTube-ról lehet ismerős, de többek közt a Facebookról is, ahol rendszeresen találkozhatunk a videók közben automatikusan elinduló hirdetésekkel.

A videókat megszakító reklámokra egy olvasónk hívta fel a figyelmet, aki azt is elárulta, hogy a hirdetés pár másodperc után elnyomható, ahogy az app megnyitásakor felugró fizetett tartalmak esetében is dönhetünk úgy, hogy nem kívánjuk végignézni őket.

Hogy a közösségi alkalmazás mögött álló vállalat csak teszteli-e az új lehetőséget, vagy elkezdődött a formátum bevezetése, az egyelőre nem világos, de a TikTok felhasználóknak érdemes felkészülni arra, hogy ezúttal nemcsak a videók között találkozhatnak majd hirdetésekkel, de a videók közben is.

Emellett az sem kizárt, hogy a TikTok – ugyancsak a YouTube, az egykori Twitter (ma X), Facebook és Instagaram mintájára – már tervezi egy fizetős csomag bevezetését, amivel elkerülhető lesz, hogy hirdetések jelenjenek meg a Neked (For You) felületet pörgetve, illetve a különböző tartalmak megtekintése közben.

Kapcsolódó
Ezek voltak 2023 legnépszerűbb okostelefonjai
Az Apple nagyon durván letarolta a globális mobilpiacot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik