Tech

Új konzol, friss kontroller és egy handheld gép is jöhet az Xbox-tól

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az újgenerációs Xbox-konzolról és a Nintendo Switch-szerű handheld gépről is érdekes információkat osztott meg az Official Xbox Podcast legfrissebb adásában Phil Spencer és Sarah Bond, a Microsoft Gaming és az Xbox-divízió vezetői – írja az IGN.

A Microsoftnál régóta gondolkodnak azon, hogy a rivális platformokon is megjelenjenek a játékaik, és úgy néz ki, a cég négy exkluzív játékot is ki fog adni a rivális PlayStation 5-re és a Switchre. Pontos címeket ugyan még nem árultak el, a Verge szerint a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Sea of Thieves és a Grounded is hasonló sorsra juthat.

Ezek mellett a Gears of War, a Microsoft Flight Simulator, és a következő Doom játék is érintett lehet a multiplatform megjelenésben.

Spencer a műsorban elmondta, az ünnepi időszak során izgalmas dolgokat fognak bemutatni hardveres téren, és hogy rengeteg pénzt fektettek a következő generációs fejlesztésekbe, amivel minden korábbinál nagyobb technikai ugrást szeretnének elérni. Ezzel megerősítésre kerülhettek a korábbi pletykák, amelyek egy új, kifinomultabb haptikus visszajelzéssel bíró Xbox-vezérlőről és egy olcsóbb, lemezolvasó nélküli Xbox Series X konzol piacra dobásáról szóltak.

Emellett a handheld konzolról szóló szivárogtatások is mintha megerősítésre kerültek volna, igaz csak nagyon rejtetten. Azt azonban közölte, hogy már dolgoznak a Windows 11-alapú handheldek, például az ASUS ROG Ally és a Lenovo Legion Go élményének fejlesztésén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik