Tech

Hasznos újítás jelent meg a Gmailben

Omer Taha Cetin/Anadolu via Getty Images
Omer Taha Cetin/Anadolu via Getty Images

A Gmail alkalmazás eddig is elég könnyen átlátható volt: a levelek megválaszolásához például elég volt megnyomni a levél tetején a Válasz gomb ikonját, és már el is kezdhette gépelni a szöveget. Most azonban még tovább egyszerűsítette a felületet a fejlesztői csapat – írja az Android Police.

A fejlesztést mostanra mindenki számára élesítették az androidos Gmail alkalmazásban.

Ennek eredményeként a kijelző alján mostantól megjelenik egy szövegbeviteli mező, ahova bepötyögheti az ember a válaszát, majd a doboz mellett jobbra megjelenő ikonra koppintva már el is küldheti azt csevegőpartnerének.

Bár a szövegrész szűkös lehet egy hosszabb e-mail esetén, a jobb oldalon megtalálható kibontás gombbal nagyobb területen is láthatjuk az írásunkat. A funkció, amellett hogy hasznos a feledékeny levelezőknek azért is hasznos, mert így az e-mail olvasása közben megküldheti a válaszát a partnerének, nem kell ugrálni a lapok között.

A hangulatjeleket és a csatolmányokat az eddig is ismert logók alatt kell keresni a felületen. Amennyiben azt tapasztalja, hogy önnek még nem frissült az alkalmazás, nézze meg a Play Áruházban, hogy van-e elérhető frissítés. Ha nincs, akkor sem érdemes izgulni, pár napon belül ugyanis biztosan meg fog érkezni mindenkihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik