Tech

Itt a mobil, amin nincsenek alkalmazások

Deutsche Telekom
Deutsche Telekom

Rengeteg gyártó készülékein találni egy sor felesleges, előre telepített alkalmazást, úgynevezett bloatware-eket. Azonban ha ezek nincsenek is, a hétköznapokban használt alkalmazások akkor is elfoglalják a tárhelyünk jelentős részét. Ezen változtatna most a Deutsche Telekom az új készülékével, amin appok helyett csupán a mesterséges intelligencia kapna helyet – írja a hwsw.

A német telekommunikációs vállalat a jövő héten kezdődő barcelonai Mobile World Congress eseményen mutatja be legújabb MI-telefon koncepcióját, amelyet a Qualcommal és a 2015-ben alapított, a mesterséges intelligencia alapú interfészekre szakosodott Brain.ai-jal karöltve terveztek.

A koncepcióról sok konkértumot egyelőre nem árult el a Deutsche Telekom azon kívül, hogy lényegében egy MI-alapú asszisztensről van szó. Hogy ez mennyiben tér el az androidos okostelefonokon a Google Asszisztenst leváltó Geminitől, azt egyelőre nem tudni.

A rendszer a Deutsche Telekom saját, belépőszintű T-Phone készülékén fog futni. Ez azt sugallja, hogy a mesterséges intelligencia nyújtotta szolgáltatások és kényelem mindenki számára elérhető, nemcsak azoknak, akik súlyos százezreket fizetnek egy csúcsmobilért. A szolgáltató egy másik, Snapdragon 8 Gen3 processzorral felszerelt erős mobilt is bemutat, amelynek különlegessége, hogy lokálisan végzi el az MI-számításokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik