Tech

Golyóstoll méretű a világ legkisebb humanoid robotja

Guiness World Records
Guiness World Records

Megdöntötték az eddigi Guiness-rekordot a hongkongi Diocesan fiúiskola négy diákja, amikor megalkották az eddigi legkisebb humanoid robotot – írja az Interesting Engineering.

A mindössze 14,1 centiméteres robot 11,3 milliméterrel rövidebb, mint egy hagyományos golyóstoll.

Az alkotás mögött álló csapat Aaron Ho Yat Fung, Isaac Zachary To, Justin Wang Tou Duong és Ngo Hei Leung diákokból áll, akik kezdetben számítógépes tervezéssel (CAD) láttak neki a munkálatoknak. Ezt követően a műszaki specifikációk és a szükséges alkatrészek véglegesítésekor egy gyár szakértelmét vették igénybe az igényeiknek megfelelő szervomotorok gyártásához.

Ezek a szervomotorok kulcsszerepet játszanak a robot működésében, révén megkönnyítik a precíz forgást és mozgást, lehetővé téve a robotnak, hogy finoman manőverezzen minden végtagjával. A diákok a robot akril paneljeit és 3D-nyomtatott alkatrészeit az iskolájuk robotikai laborjában készítették el.

A robotot egy 7,4 V-os lítium-ion akkumulátor hajtja meg. Az etnikai kisebbségeket és a gazdaságilag hátrányos helyzetű családokat célzó tudományos kezdeményezés részeként a csapat amellett döntött, hogy a robot tervezési és programozási kódját is szabadon elérhetővé kívánja tenni nyílt forráskódúként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik