Tech

Fontos funkciót veszítenek el a Samsung tévéi

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Búcsút kell inteni a Google Asszisztens szolgáltatásnak.

Az Android Police szúrta ki, hogy a Samsung különösebb felhajtás nélkül, szép csendben bejelentette, hogy 2024. március 1-től belül számos okostelevízióján elérhetetlenné válik a Google Asszisztens szolgáltatás. Ez többek között azt jelenti, hogy megszűnik a hangalapú irányítás, illetve az érintett készülékek nem lesznek irányíthatók a Google Asszisztens alapú okosotthon rendszerekkel.

A vállalat szerint a funkció letiltását a „Google megváltozott irányelvei” miatt kellett meglépni, de ennél több információt nem nyújtanak az érintett tévétulajdonosok számára.

A változás rengeteg felhasználót érint, hiszen a dél-koreai cég bejelentése alapján az összes 2022-ben és 2021-ben piacra dobott okostévéről eltűnik az említett funkció, és ugyanez a helyzet áll fenn a 2020-as 8K-s és 4K-s QLED, Crystal UHD, Frame, Serif, Terrace és Sero modellek esetében is. Fontos ugyanakkor, hogy az Amazon Alexa és Bixby szolgáltatások ugyanúgy elérhetők maradnak minden érintett tévén.

A 2023-as modellekre a változás azért nem vonatkozik, mert ezen készülékek már eleve úgy kerültek forgalomba, hogy nem voltak kompatibilisek a Google Asszisztenssel.

Kapcsolódó
Itt a kütyü, ami a családi béke záloga lehet
A PlayStation Portal egy olyan kiegészítő a PS5 mellé, amire csak keveseknek van valóban szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik