Tech

Ezt tegye, ha elázik a telefonja

Ivars Timcuks / Getty Images
Ivars Timcuks / Getty Images

Az Apple arra figyelmeztet mindenkit, semmi esetre se tegye rizsbe a telefonját, ha elázott. A köztudatban régóta él a hiedelem, hogy megmentheti nedves készülékünket, ha gyorsan egy tál rizsbe süllyesztjük, pedig ezzel valójában többet árthatunk, mint segíthetünk – írja a Metro.

Egy új funkciónak köszönhetően az iPhone tulajdonosok már értesítést kapnak, ha eszközük vizes lesz, amely arra kéri a felhasználót, hogy semmi esetre se töltse telefonját, amíg az meg nem szárad. Az Apple emellett arra kéri vásárlóit, kerüljék a rizses trükköt, aközben ugyanis apró darabkák juthatnak a készülékbe, ahol sérüléseket okozhatnak. A vállalat továbbá azt sem javasolja, hogy sűrített levegővel vagy külső hőforrással próbáljuk megszárítani, valamint azt is elkerülendőnek tartja, hogy idegen testeket, például vattát vagy papírzsebkendőt tömjünk a nyílásaiba.

Az iPhone gyártója szerint ezek helyett ázás esetén szimplán annyit kell tennünk, hogy finoman a kezünkhöz kocogtatjuk mobilunkat, hogy kifolyjon belőle a víz, majd egy száraz helyre tesszük. A lépéseket addig kell ismételgetni, ameddig el nem tűnik a figyelmeztetés a képernyőnkről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik