Tech

Hiánypótló funkció jön az androidos telefonokra

Prykhodov / Getty Images
Prykhodov / Getty Images

Egyre népszerűbb megoldássá vált az eSIM-ek használata az elmúlt években, amelyek nemcsak hogy környezetbarátabb megoldást jelentenek, a használatuk is rendkívül egyszerű. Az Apple készülékei esetében egy ideje már van mód az ezek gyors átvitelére készülékek közti költözéskor, az Android rendszereken azonban sokáig nem volt elérhető ez a funkció – írja az Android Police.

A Google végül tavaly, a Pixel 8 készülékek megjelenésekor jelezte, hogy a felhasználók átvihetik a T-Mobile eSIM-kártyájukat a Pixel 8-ra a régebbi Pixel eszközükről. Sokan azt hitték, hogy ez a funkció a Google saját eszközeire korlátozódik, azonban a lap olvasói ugyanilyen funkciókra bukkantak a Samsung Galaxy S24 Ultra esetében is.

Ez pedig azt jelenti, hogy már több androidos gyártó is megoldással szolgál erre a problémára.

Ami némileg korlátozhatja a felhasználók örömét, az az, hogy a lehetőséget a szolgáltatóknak is támogatniuk kell. A 2023-as MWC-n a Google a Deutsche Telekomot említette az első partnerek között, amely ugyebár a Magyar Telekom anyavállalata is.

A szélesebb körű elterjedés tehát most már csak a gyártókon és a szolgáltatókon múlik, az androidos megoldás rendelkezésre áll. A hvg szerint ugyanakkor vannak még olyan mobilszolgáltatók, amelyek az eSIM aktivációs QR-kódját postán, papíron küldik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik