Tech

Már többet hoznak a Microsoftnak a játékok, mint a Windows

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Eljött az évnek az az időszaka, amikor a nagyvállalatok beszámolnak az elmúlt negyedévük pénzügyi eredményeiről, a multik közül pedig a Microsoft tette meg ezt az elsők között. A már 3 billió dollárra értékelt vállalat most először számolt be az Activision Blizzard bevételéről a sajátjaként, ami jelentős hatással volt a játékos részlegre – írja a Verge.

Nem meglepő módon az irodai és a felhőszolgáltatások továbbra is a legfontosabbak, a Microsoft teljes bevételének csaknem 60 százalékát teszik ki. Részletesen lebontva az elmúlt negyedévben a szervertermékek és felhőszolgáltatások 23,95 milliárd dolláros összeget hoztak a konyhára, míg az Office és felhőszolgáltatások 13,47 milliárd dollárt.

Meglepő módon azonban már nem a Windows a harmadik legfontosabb a bevételi rangsorban, hanem a gaming.

Az Xbox bevétele, amely magában foglalja az Xbox Game Pass szolgáltatást is, elképesztő 61 százalékkal nőtt az azt megelőző évhez képest. A Microsoft szerint ebben nagy szerepe volt az Activision Blizzard felvásárlásának, aminek nettó hatása valamivel több, mint 2 milliárd dollár lehetett.

Jelezték azonban, hogy az integrációra szánt pénz, a tranzakciós költségek és sok egyéb közel egy milliárd dollárt tett ki, ha pedig a működési költséget is beleveszik, 440 millió dolláros veszteséget jelentett. A Gaming részleg összesen 7,11 milliárd dolláros bevételt ért el a negyedévben, ami több, mint a Windows 5,26 milliárd dolláros bevétele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik