Tech

Ez lehet a világ legfurcsább óriáskereke

UNStudio
UNStudio

Dél-Korea eddig sem szűkölködött a nem mindennapi, futurisztikus épületekben, most azonban egészen egyedi látványterv került napvilágra, mely szerint a világ első dupla, küllő nélküli óriáskereke Szöul központi parkjában kerülhet majd felépítésre – írja az Interesting Engineering.

Az UNStudio által jegyzett, 180 méter magas építmény, amely a világ legmagasabb küllő nélküli óriáskereke lesz, a Han folyó mellett kaphat majd helyet. A Seoul Twin Eye-nak nevezett építmény két, egymást keresztező gyűrűből áll majd – ezeken halad majd a 64 felvonó.

Egy-egy ilyen kapszula 20-25 embert szállítására lesz képes, így összesen több mint 1400 ember számára kínál majd fuvart egyszerre.

A különleges építmény egy 40 méter magas kulturális komplexum tetején helyezkedik majd el.

Mivel a kerék a csúcspontján 220 méteres magasságban lesz, ez lesz a város egyik legmagasabb pontja. A tervek szerint az épületnek nagy hatása lesz a városi tömegközlekedésre is, ugyanis az óriáskereket össze akarják kötni egy közeli metróállomással, valamint egy csúszópályát is terveznek a kalandvágyó érdeklődők számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik