Tech

Pokoli időszak vár a Tesla dolgozóira

Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Elon Musk arra figyelmeztette a Tesla dolgozóit: készüljenek fel a közelgő modell gyártásának kihívásaira – írja a Business Insider. A cég vezérigazgatója a vállalat szerdai eredménybeszámolóján elmondta, a Tesla következő generációs, 2025-ben gyártásba kerülő elektromos autójának építése megköveteli majd, hogy a vállalat texasi létesítményében a dolgozók a gyártósor mellett éljenek és aludjanak. Musk szerint kihívást jelentő felfutásról lesz szó.

Sajtóértesülések alapján korábban is előfordult már, hogy a Tesla munkavállalóinak gyárakban kellett aludniuk, hogy a cég tartani tudja a határidőket. A vállalat kaliforniai, fremonti létesítményének egyik egykori alkalmazottja a The Verge-nek azt nyilatkozta, a dolgozók 12 órás műszakok után a gyár padlóján pihenhettek meg. Musk arról is beszélt, hogy rendszeresen íróasztala alatt aludt, és egyhuzamban három évet élt le az üzemben.

A Tesla következő generációs járműve, amely a Reuters értesülései szerint egy tömegpiaci, megfizethető árú elektromos autó lesz, a Redwood kódnevet viseli. Musk úgy véli, a modell gyártása 2025 második felében indulhat el Texasban, bár elismerte, hogy gyakran túl optimista az időzítéssel kapcsolatban. Azt nem tudta megmondani, hogy kezdetben hány darabot fognak gyártani.

A Model 3 2017-es gyártási felfutásának időszakát Musk termelési pokolnak nevezte, a munkavállalók most ezen állapot felfokozott formájával nézhetnek majd szembe.

A milliárdos szerint ha új, forradalmi módszerük beindul, minden más gyártási technológia felett fog állni.

Musk egyébként évek óta célozgat rá, hogy a Tesla olcsóbb, várhatóan 30 ezer dollár (mintegy 10,7 millió forint) alatti árú elektromos autót szeretne piacra dobni. A kínai gyártók megfizethetőbb járművei miatt a vállalatra egyre nagyobb nyomás nehezedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik