Tech

Komoly szigorítás jön a Facebookra

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

A Meta szigorításba kezd a közösségi platformjain annak érdekében, hogy megvédje a tizenéves felhasználókat a nem kívánt közvetlen üzenetektől az Instagramon és a Facebookon – írja a Reuters a cég bejelentése alapján.

A tájékoztatás szerint a tizenévesek többé nem kaphatnak közvetlen üzenetet olyan felhasználóktól, akiket nem követnek, vagy akikhez nincs közvetlen kapcsolatuk. Ez tehát azt jelenti, hogy a 19 éven felüli felnőttek sem üzenhetnek azoknak a tiniknek, akik nem követik őket.

A Meta szerint néhány beállításának módosításához pedig szülői jóváhagyásra is szükségük lesz. 

A Messengerben egyes országokban a 16 éven aluli és 18 éven aluli felhasználók fiókjai csak a Facebook-ismerősöktől vagy a telefonos kapcsolataik révén kaphatnak üzeneteket.

A lépésre azután került sor, hogy a szintén a Meta alá tartozó WhatsApp vezetőjét felszólították, fordítson nagyobb figyelmet a tinédzserek védelmére. A szabályozói ellenőrzés azután fokozódott, hogy az Egyesült Államok Szenátusában egy volt Meta-alkalmazott tanúvallomást tett, amelyben azt állította, a vállalat tudatában volt a tinédzserek elleni, platformjain történő zaklatásnak, de nem tett semmit ellenük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik