Tech

Így tudhatja meg, hogy ellopták-e a jelszavát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A biztonsági szakértők időről időre figyelmeztetnek bennünket, milyen fontos a digitális életünk védelme, amelynek kapcsán a legtöbb felhasználó már komoly lépéseket tett: víruskereső szoftvereket és tűzfalakat használnak, sokan pedig már VPN-előfizetéssel böngésznek a neten, tulajdonképpen anonim módon.

Az elővigyázatosság mellett azonban tudatosságra is szükség van, így érdemes elkerülni a jelszavak újrahasználását, és az ismeretlen alkalmazások és bővítmények telepítését. Éppen erre szolgál a Chrome böngésző biztonsági ellenőrzése, amely gyors és egyszerű módja annak, hogy felmérje böngészője biztonságát – írja a Slashgear.

A Google 2020-ban indított szolgáltatása rendszeresen ellenőrzi a feltört jelszavak, a rosszindulatú bővítmények és az elavult szoftverek listáját is.

A techóriás böngészőjének rendszerén belül személyre szabott ajánlásokat és emlékeztetőket is beállíthatunk magunknak annak érdekében, hogy lépést tarthassunk a legújabb fenyegetésekkel, és a lehető legbiztonságosabbá tegyük a felhasználói élményt.

A Chrome böngésző asztali változatában rendkívül egyszerű a dolga ahhoz, hogy végrehajtson egy ellenőrzést:

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot, és kattintson a jobb felső sarokban található három ponttal jelzett menüre
  2. Menj a Beállításokhoz
  3. Kattintson az Adatvédelem és biztonság fülre a képernyő bal oldalán található eszköztárban
  4. Végül kattintson a kék Ellenőrzés most gombra a képernyő közepén
  5. Végezze el a böngésző által ajánlott módosításokat

Androidon az első két lépés azonos, ezt követően azonban a Biztonsági ellenőrzés elemre kell kattintani, ahol szintén meg fog jelenni az Ellenőrzés most jelzés a jobb alsó sarokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik