Tech

Új év, új karrier: most bárki válthat az egyik legjobban fizető szakmára

Szilveszterkor sokan megfogadják, hogy az új évben munkahelyet váltanak, vagy akár teljesen fel is adják addigi életüket, és egy másik szakmában kezdenek új karriert.

A gazdasági szempontból kiszámíthatatlan időszakokban különösen felértékelődnek az olyan szakmák, amelyek – a mesterséges intelligencia előretörése ellenére is – jövőbiztos karriert és kiemelkedő egzisztenciát kínálnak. Főleg, ha ezek a szakmák akár külföldi munkalehetőséggel és gyors előrelépéssel is kecsegtetnek. Nem véletlen, hogy évről évre több száz, korábban például közalkalmazottként, vendéglátósként, oktatási vagy gazdasági területen dolgozó dönt úgy, hogy – akár a jelenlegi munkája mellett is – elvégez egy pár hónapos képzést, és karriert vált. A PROGmasters most több tanfolyamot is indít azok számára, akik informatikai karrierbe kezdenének. Ezekre teljesen kezdőként is bárki jelentkezhet, és az idén végzők 3-6 év múlva már átlagosan bruttó 1 millió forintnál is többet kereshetnek.

3 úton indulhat el, aki informatikai karrierre vágyik – humán és reál érdeklődéssel is van keresnivalónk és állásgarancia-lehetőséget is kaphatunk

1. Aki teljesen kezdő, azaz nem rendelkezik programozói alaptudással, annak az online, munka mellett végezhető Java Start programozás tanfolyamot vagy a Python One alapozó képzést érdemes választania. Itt a nulláról indulva, néhány hét alatt megtanulhatók a munkaadók körében legkeresettebbnek számító programozási nyelvek alapjai. Ráadásul ezek résztvevői – a választott képzéstől függően – az AI programozásba és a Data Science-be is belekóstolhatnak. Akik a fenti két képzés bármelyikét elvégezve egy éven belül elkezdik a 2. és 3. pontban szereplő képzések egyikét, azok az utóbbiak díjából 240 ezer forint kedvezményt kapnak.

2. Aki már rendelkezik programozói alaptudással, az egyből belevághat az állásgarancia-lehetőséget kínáló, akár online, munka mellett is végezhető, fél éves – frontend, backend vagy full-stack – programozó képzések egyikébe. A képzések résztvevői így akár már idén munkába állhatnak programozóként, például a PROGmasters több mint 100 partnercégének valamelyikénél. A munkaerőpiaci felkészítés mellett a végzettek munkához jutását segíti a megszerezhető államilag elismert képesítő bizonyítvány is.

3. Aki pedig inkább humán érdeklődésű, viszont vonzónak találja az informatikai pálya előnyeit, az tesztelőként indíthatja be karrierjét. A PROGmasters munka mellett is 5 hónap alatt elvégezhető 2in1 tesztelő képzésének résztvevői egyszerre két szakterületen – a manuális tesztelés és a tesztautomatizáció területén – szerezhetnek képesítést, utána pedig az elhelyezkedésben is segítséget kapnak. A képzés elkezdéséhez nincs szükség programozói alaptudásra.

1 nap alatt ingyenesen kideríthetjük, nekünk való-e a programozói karrier 

Teljesen érthető, ha elsőre ijesztően hangzik, hogy „Legyél programozó!”, hiszen honnan tudhatná bárki is, hogy alkalmas-e erre a pályára. Éppen ezért a PROGmasters a programozás iránt érdeklődő kezdők számára január 27-én, most szombaton 9 órától online és személyesen is látogatható, CODE&PIZZA ingyenes programozó napot szervez, amelyre péntekig lehet jelentkezni. A résztvevők mentori segítséggel, a mesterséges intelligenciát is felhasználva próbálhatják ki a programozást – és közben még a PROGmasters pizzáit is megkóstolhatják. Ráadásul a legügyesebbek a 2. pontban szereplő, állásgarancia-lehetőséget kínáló képzésekre is azonnal bejuthatnak. Tehát aki szeretné kideríteni, neki való-e a programozás, érdemes most azonnal jelentkeznie az ingyenes eseményre!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik