Tech

Megkergült az Instagram, sorra problémásnak jelzi a felhasználók képeit

Rengeteg magyar fiók kapott furcsa üzenetet a képmegosztótól.

Magyar idő szerint január 22-én este nyolc óra magasságában kissé megkergült a hazánkban is rendkívül népszerű Instagram, hiszen rengeteg felhasználónak kezdett el olyan értesítést kiküldeni, miszerint egyes posztok lejjebb kerültek a képfolyamban, mert előfordulhat, hogy nem feleltek meg a platform közösségi irányelveinek.

Ilyen figyelmeztetés általában akkor érkezik, ha a rendszer szexuális tartalmat, gyúlöletbeszédet vagy gyűlöletkeltő szimbólumot vél felfedezni a megjelölt posztban.

24.hu Esetünkben egy New Yorkról készült fotót talált problémásnak az Instagram.

Ha az elmúlt órákban ilyen üzenetet küldött a rendszer, nem kell megijedni, szinte biztos, hogy az érintett posztok nem sértették meg az említett irányelveket, jó eséllyel valamilyen hiba okozza, hogy a felhasználók sorra kapják a figyelmeztetéseket.

Hogy a problémát mi okozza, az egyelőre nem világos, az Instagramot is birtokló Meta egyelőre semmilyen információt nem közölt a félrement figyelmeztetésekkel kapcsolatban.

Esetünkben a figyelmeztetésben is jelzett Fiók állapota (Profil/Beállítások és adatvédelem/Fiók állapota) semmilyen problémát nem jelzett, ez is arra utal, hogy csak félreértésről van szó, de az értesítésre bökve annak alján akár ki is választható A döntés visszavonásának kérése, hogy az Instagram felülbírálja a lesorolást.

24.hu A figyelmeztetés ellenére úgy tűnik, hogy nincs valódi probléma.
Kapcsolódó
Veszélyes átverés terjed a Facebookon
A csalók a felhasználók együttérzésére pályáznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik