Tech

Elképesztően erős mini PC-t villantott az Asus

Asus
Asus

Az Intel 2023 júliusában bejelentette, hogy felhagy a mini PC-üzletággal, nem sokkal később azonban kiderült, hogy a felhasználóknak nem kell végleg elköszönniük a kompakt számítógépektől, ugyanis az Asus veszi át azok gyártását.

A tajvani gyártó a napokban be is mutatta az első NUC PC-t, ami a ROG gaming márka alatt jelenik majd meg.

A hvg szerint ugyan a gép ugyan apró, teljesítmény terén felér a nagyokhoz: a kis házba Intel Core Ultra 7 155H vagy Core Ultra 9 185H processzor választható, a grafikus teljesítményről pedig NVIDIA GeForce RTX 4060 vagy 4070 GPU gondoskodik.

Az eszközben legfeljebb 32 gigabájt RAM fér el, az alaplapon pedig három M.2 2280 PCIe Gen4x4 slot is van, így bőven fér SSD is a gépbe. Az apró ház rendkívül praktikus, ugyanis álló és fekvő helyzetben is használható, nem mellesleg pedig egy sor fontos port is van rajta.

Asus

A tetején egy SD-kártya olvasó mellett két hagyományos USB-port és egy jack-csatlakozó van, míg hátul egy Thunderbolt 4, négy USB, egy HDMI és két DisplayPort van, és természetesen ott van a 2,5 gigabites ethernet-csatlakozóis. Wifi-kapcsolat terén 6E szabványt támogat a gép.

Az Asus szerint egyidejűleg négy darab 4K-s kijelzőt is meg tud hajtani a NUC PC-je, ami nem gyenge teljesítményre utal. Az ár és a megjelenés időpontját azonban egyelőre nem osztotta meg a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik