Tech

16 éves lányt erőszakolt meg egy csapat férfi a metaverzumban

Qi Yang / Getty Images
Qi Yang / Getty Images

Egy csapat férfi szexuálisan zaklatott egy 16 éves brit lányt a metaverzumban – írja az Interesting Engineering. A beszámolók szerint a lány egy virtuális valóság headsetet viselt, amikor az avatarját, amely valós emberi alakját ábrázolta, megerőszakolta egy csoport férfi karakter.

A hatóságok vizsgálják az egyedi esetet. Bár nem történt fizikai sérülés, a nyomozás az áldozat által átélt lelki sérelemre összpontosít.

Ahogy az Egyesült Királyságban, úgy a világ többi országában sincs részletes törvényi szabályozás az online térben elkövetett erőszakra, a valós nemi erőszakról szóló büntetések nem vonatkoznak a virtuális környezetben elkövetett támadásokra.

A virtuális valóság fejlődésével egyre többször fognak felmerülni hasonló esetek, így többen is felszólaltak azért az eset hatására, hogy hozzanak létre szabályozást a virtuális nemi erőszakot érintően. Ian Russell, egy online biztonsági szakértő megjegyezte, az új fejlesztések kapcsán kiemelt figyelmet kellene fordítani az esetleges veszélyekre, valamint az azok elleni védekezésre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik