Tech

Hasznos új funkciót kap a Facebook

Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket / Getty Images
Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

A Facebook nemrégiben bevezetett egy új funkciót, amelynek köszönhetően könnyebb lesz visszakeresni azokat a linkeket, amelyeket az alkalmazás használata során kattintottunk le – írja a Gizmodo.

Bár ez alapvetően jól hangzik, a lap szerint ez csak egy újabb módszert ad a Facebook kezében, hogy adatokat gyűjtsön a felhasználókról. 

A Link History elnevezésű lehetőség a vállalat közleménye szerint alapértelmezettként be van állítva, azonban ha nem akarjuk, hogy a funkció segítsen a célzott hirdetések készítésében, néhány koppintással letilthatjuk. A Facebook azt ígéri, hogy amennyiben a funkció kikapcsolása mellett dönt, 90 napon belül törlik a személyes linkelőzményeit.

A funkció egyelőre nem mindenki számára érhető el, azonban a hírek szerint nem kell sokat várni a globális bevezetésre.

Bár kétségtelenül hasznos lehet, ha vissza tudjuk nézni a különböző linkjeinket, a beállítás több kérdést is felvet. A Meta ugyanis a kezdetek óta nyomon követi, ki milyen linkre kattint, mégis ez az első alkalom, hogy a felhasználók ellenőrizni tudják, mit lát a cég a tevékenységükből. Más szóval, a Meta igazából csak engedélyt kér egy olyan fajta nyomon követésre, melyet már több mint egy évtizede használ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik