Tech

Komoly változás jöhet 2024-ben a drágább iPhone-oknál

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az Apple az iPhone 12 modellek 2020-as bemutatása óta nem változtatott jelentős mértékben az iPhone-ok képernyőméretén, de ez a 2024-es iPhone 16 modellekkel meg fog változni. Az iPhone 16 Pro modellek kijelzőmérete jelentősen nagyobb lesz, mint a jelenlegi iPhone 15 Pro modellek, írja a Macrumors.

Több forrás szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max kijelzőmérete 6,27 hüvelykes (159,31 mm), illetve 6,85 hüvelykes (174,06 mm) képernyővel rendelkezik majd. Ennek következtében a mobilok valamivel magasabbak és szélesebbek is lesznek elődjeiknél.

A méretbeli változással együtt az aksi mérete is nőhet, ami viszont ennél is valószínűbb, hogy újragondolják a képernyő technológiáját.

Az Apple ugyanis a hírek szerint mérlegeli a mikrolencsés technológia használatát az OLED-kijelzők fényerejének növelése érdekében. Ez a technológia mindamellett, hogy növeli a fényerőt, csökkentheti az energiafogyasztást, ami az üzemidőn is javíthat.

Az új panelt egyébként a fő konkurens Samsung gyárthatja a cupetinói cégnek. Az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus esetében nem számítanak méretváltozásra a szakértők, így ezek az eszközök ugyanakkorák lesznek, mint az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik