Tech

Androidra is elérhető a Microsoft mesterséges intelligenciával felturbózott alkalmazása

Microsoft
Microsoft
Válaszol a kérdéseinkre, segít a munkában, akár képeket is alkot.

A Microsoft komolyabb hírverés nélkül Android operációs rendszer alá is elérhetővé tette az OpenAI által fejleszett, már a GPT-4 modellen alapú chatbotot és a DALL-E 3 képgeneráló szoftvert ötvöző Copilot alkalmazást, ami már bárki számára letölthető a Play Áruházból (a használatához ugyanakkor Microsoft fiók és bejelentkezés szükséges). iOS-es verzióról egyelőre nincs hír, az Apple eszközein továbbra is böngészőből, a Bingen keresztül érhető el a csevegőasszisztens.

Play Áruház / Google

A mesterséges intelligenciával felturbózott applikációnak ugyanúgy kérdéseket lehet feltenni, mint a ChatGPT-nek, emellett a szoftver többek között segíthet e-mailek és hosszabb szövegek megfogalmazásában, fordításban, a helyesírás ellenőrzésében, akár méretesebb dokumentumok tartalmi összefoglalását is rá bízhatjuk, illetve a kérésünkre szinte bármilyen témában képes képeket generálni.

A Copilot persze nem nevezhető újdonságnak, hiszen korábban már a Bing alkalmazáson belül, Bing Chat néven is lehetett használni a rendszer egy valamivel fejlettebb, némileg több lehetőséget tartalmazó verzióját. Ezt nevezte át a Microsoft Copilotra, és a név ráadásul sokaknak ismerősen csenghet, hiszen ez már egy, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó brandet jelent a redmondi cégnél.

A Copilot „család” első tagja egy GitHubos kódolóasszisztens volt 2021-ben, majd a vállalat 2023. márciusában bejelentette a Dynamics 365 Copilot, a Copilot in Windows, a Microsoft Security Copilot és a Microsoft 365 Copilot termékeket, és ehhez csatlakozott most a Copilotra átnevezett Bing Chat androidos verziója.

Kapcsolódó
Az internet sötét korát hozhatja el az új keresőháború
Pár hónap alatt letarolták az internetet a chatbotok, a Bing keresőjébe épített csevegőprogram pedig a keresés új korszakát hozhatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik