Tech

Hamarosan minden androidos mobil webkamerává válhat

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A Link to Windows alkalmazás leplezte le a készülő funkciót.

Adathalászok által szerzett információk arra engednek következtetni, hogy az Android operációs rendszert futtató okostelefonokra elérhető Link to Windows alkalmazás hamarosan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az okostelefeonjukat webkameraként használhassák az asztali PC-jük vagy a laptopjuk mellé.

A Link to Windows alkalmazás 1.23102.190.0 verziószámú androidos telepítője tartalmaz olyan információkat, ami arra enged következtetni, hogy a Microsoft már dolgozik azon funkción, aminek hála az okostelefonok kamerája a jövőben webkameraként lesz használható. Az adathalászok által feltárt kódok alapján mindez akkor működhet, ha a felhasználó okostelefonján ott az említett Link to Windows alkalmazás, míg a számítógépén megtalálható a Telefon-kapcsolat (Phone Link) lehetőség – utóbbi része a Windows 10 és 11 operációs rendszereknek.

Amennyiben a fenti feltétel teljesül, és a két eszköz csatlakozott (ehhez elég egy wi-fi hálózat), akkor a Windows webkameraként ismeri fel az okostelefont (vagyis annak kameráit), így a mobil használható lesz online értekezletek lebonyolítására olyan szoftverek esetében is, mint például a Teams vagy éppen a Zoom.

A fejlesztés azért örvendetes, mert a modern laptopok jelentős része még mindig olyan, sokszor csak 720p felbontásra képes kamerákkal van felvértezve, amik pocsék képminőséget biztosítanak, miközben az androidos okostelefonok között már a belépő kategóriában is olyan egységek találhatók a hátlapon, amik messze lekörözik a beépített megoldásokat. Az már csak bónusz, hogy a telefon helyzete kedvünk szerint módosítható, ellenben a képernyők tetejébe épített kamerákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik