Tech

Nagyot lépett előre a Lenovo Üllőn

Lenovo
Lenovo
Nagyteljesítményű számítások és mesterséges intelligencia a hazai üzemben.

A Lenovo az üllői gyártóüzemébe helyezte át a nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját, ami a helyszíni raktárkészlet okán lehetővé teszi, hogy a vállalat ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül.

A fejlesztésnek köszönhetően a központ évente akár 50 százalékkal több tesztelésnek ad otthont, hozzáférést biztosít a legújabb technológiához, a potenciális és meglévő ügyfelek a helyszínen tesztelhetik a koncepciók és a végleges megoldások házon belüli gyártását. Nem elhanyagolható továbbá, hogy ezzel a lépéssel az üllői létesítményt lett a Lenovo első folyadékhűtéses tesztelési és demonstrációs létesítménye Európában.

A Lenovót az ügyfelei iránti elkötelezettség vezérli. Az új innovációs központ az infrastrukturális megoldások közös kialakítását segíti, amelynek köszönhetően ügyfeleink a legújabb technológiával tesztelhetik a munkaterhelést, ezzel biztosítva, hogy választott megoldásuk pontosan az igényelt konfigurációval rendelkezzenek

– mondta Per Overgaard, az Infrastructure Solutions Group EMEA műszaki igazgatója.

A vállalat innovációs központjai világszerte lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy valós időben, még a vásárlás előtt kipróbálhassák az új adatközponti megoldásokat. Az új létesítményben a hazai ügyfelek a partnerekkel, köztük az Intellel, az AMD-vel és az NVIDIA-val közösen kialakított megoldásokat is tesztelhetik.

Lenovo

A koncepcióteszteléshez a virtuális- és személyes hozzáférésnek köszönhetően az ügyfelek teljes átláthatósággal tesztelhetik a munkaterhelést adatközponti környezetben, így ki tudják választani a legjobb eredményeket adó konfigurációt. Emellett a régióban történő gyártással az ügyfelek csökkenthetik a távolsági szállítási díjaikat és a várakozási időt, a rövidebb távolságok miatt pedig CO2-kibocsátásukat.

A Lenovo elkötelezett amellett, hogy a 2049/50-es pénzügyi évre elérje a nettó nulla üvegházhatású gáz-kibocsátást, a gyártási létesítményeinkben végzett összes műveletet érintően. Már az európai gyártóüzemet is az alapoktól kezdve a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve építették, és megnyitása óta növelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, valamint optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-hasznosítását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik, hogy a jövőben a környezetre gyakorolt kisebb terheléssel végezzenek még több műveletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik