Tech

70 ezer New York-i otthont láthat el árammal ez a szélerőműpark

Howard Kingsnorth / Getty Images
Howard Kingsnorth / Getty Images

Több mint két héttel azután, hogy elkészült New York legelső tengeri szélturbinája, december első napjaiban meg is kezdte működését, hogy tiszta energiával lássa el Long Island lakosait – írja az Interesting Engineering.

A South Fork Wind első szélturbinája mintegy 35 tengeri mérföldre található Montauktól. A projektet a dán Ørsted energetikai vállalat és a bostoni székhelyű Eversource közösen fejlesztette ki. A tervek szerint 2024 elejére a park mind a 12 turbinája a helyére fog kerülni.

A robosztus 130 megawattos (MW) South Fork-i szélerőműpark az előrejelzések szerint 70 ezer New York-i otthon energiaellátásához szükséges energiát fog termelni.

A létesítmény a tiszta energiát közvetlenül az East Hampton-i elektromos hálózatba fogja szállítani egyetlen, márciusban telepített távvezetéken keresztül.

Kathy Hochul, New York kormányzója az X-en jelentette be, hogy a projekt hatására akár hatmillió tonna szén-dioxid-kibocsátás leküzdésére is esély van évente, ami egyenértékű azzal, mintha 60 ezer autót tűntetnének el az utakról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik