Tech

Hasznos újítást kapnak a régebbi iPhone-ok

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Apple sokakat meglepett az iPhone 15 Qi2 töltési szabvánnyal való kompatibilitásával a bejelentésekor, most pedig újabb lépést tesz az olcsóbb vezeték nélküli töltők vásárlóinak irányába. A friss hírek szerint az iOS 17.2-es frissítésével ugyanis az iPhone 13 és 14 mobilokál is elérhetővé tehetik a szabványt – írja az Engadget.

A töltési sebesség így akár 15 watt is lehet vezeték nélkül, ám a pontos sebességről akkor bizonyosodhatunk meg, amikor az iOS 17.2 megjelenik a nagyközönség számára – valószínűleg néhány napon belül.

A 15 wattos bemenet a 13-as és 14-es iPhone modelleken eddig csak MagSafe-tanúsított töltőkkel lehetett elérni, minden más töltőt 7,5 wattban korlátoztak – ez változhat most meg. Ez azért hasznos, mert az ilyen töltők jóval olcsóbbak, ami annak köszönhető, hogy a gyártóknak nem kell megfizetni a MagSafe-tanúsításért járó prémiumot az Apple-nek.

A Qi2-t a 2023-as CES-en jelentették be, amelynek fő sajátossága a MagSafe-szerű vezeték nélküli gyorstöltési szabvány – akár az androidos készülékek esetében is. A töltők teljesítményét jelenleg 15 W-ban korlátozzák, ez azonban hamarosan megváltozhat a gyártó szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik