Tech

Vészfrissítést adtak ki a Google Chrome böngészőhöz

Chesnot/Getty Images
Chesnot/Getty Images

Vészfrissítést adott ki a Google a Chrome böngészőhöz. A cég idén már a hatodik nulladik napi sebezhetőséget foltozza be, vagyis a mostani egy olyan biztonsági rés, amiről eddig senkinek nem volt tudomása, a hackerek azonban már aktívan kihasználták azt – írja a hvg.

A vállalat közlése szerint a CVE-2023-6345 kódjellel azonosított problémát orvoslandó a windowsos gépekhez, valamint a Linuxra és a macOS-re elérhető Chrome böngészőhöz is kiadta. Ennek meglétét a Menü – Súgó – A Google Chrome névjegye alatt lehet ellenőrizni.

A felhasználóknak a 119.0.6045.199 verziószámú frissítést kell keresniük. Ha a böngésző ezen változata van a gépen, akkor nincs teendője. A Google közlése szerint hetekbe telhet, mire minden felhasználó megkapja a frissítést, a legtöbbeknél azonban már most elérhető.

A biztonsági rés segítségével a támadók akár kódot is tudnak futtatni a célszemély számítógépén. A hibára november 24-én hívta fel a figyelmet a Google Threat Analysis Group (TAG) két kiberbiztonsági szakértője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik