Tech

Lenyűgözően sokoldalú az ASUS új kompakt csúcslaptopja

Az ASUS Zenbook Pro 14 OLED a kompakt forma mellett gyönyörű kijelzőt és elképesztő hardveres erőt vonultat fel.

A laptopok piacán sokszor figyelhetjük meg, hogy egy-egy modell valójában csak bizonyos felhasználási módra lett kiélezve és ha attól eltérően használnánk, akkor komoly kompromisszumokkal szembesülünk. Bizonyos laptopok azért készültek, hogy a legjobb játékélményt nyújtsák vagy hogy a legjobb ultrakönnyű laptop címéért versenyezzenek, míg mások az egésznapos üzemidő vagy a nyers számítási teljesítmény reményében áldoztak fel szinte minden mást. Nos, az ASUS Zenbook Pro 14 OLED nem elégedett meg egy szereppel és ennek mindannyian örülhetünk.

A külső jegyeket illetően a visszafogottság és profizmus jellemzi a Tech Black színben érkező laptopot, mely tökéletesen illik a klasszikus Zenbook vonal kategórián felüli imázsához. A Zenbook Pro 14 OLED mindössze 17,9mm vastag, és csupán 1,6kg-ot nyom, mindehhez pedig hozzájön a 14 hüvelykes formavilág, így a mindennapok során valóban képes betölteni a hordozható iroda szerepét. A matt fedlapot csak a klasszikus ASUS logó és a szolid Zenbook Pro felirat díszíti, azt felnyitva azonban egy teljesen másik világ tárul elénk.

A 14 hüvelykes, 2,8K felbontású OLED kijelző ugyanis eddig nem tapasztalt vizuális teret nyit meg a felhasználók előtt és köröket ver a riválisokra. Ez a panel lélegzetelállító részleteket, ultraélénk színeket és moziszintű 100% DCI-P3 színskálát kínál a Pantone hitelesítés mellett. Legyen szó tartalomfogyasztásról vagy professzionális munkáról, a Zenbook Pro 14 OLED kijelzője a legmagasabb szinten teljesít. Ezt a szintet a hardveres erő sem adja lejjebb, hiszen a legújabb, 13. generációs Intel® Core™ i9-13900H processzorral és NVIDIA® GeForce® RTX™ 4070 grafikus vezérlővel a legkomolyabb professzionális alkalmazások és a legújabb játékok is jól érzik majd magukat.

Asus

Pro modell lévén az extrák sorát főként a tartalomgyártók, mérnökök és kreatív szakemberek munkáját megkönnyítő elemek alkotják. Ilyen például az ASUS DialPad névre keresztelt intuitív fizikai vezérlő, amely segítségével azonnali és pontos ujjbegyes irányítással állíthatóak a kreatív alkalmazások beállított paraméterei. A vezérlő a laptop számos más elemével együtt teljesen személyre is szabható a ProArt Creator Hub segédszoftverben, mely megkönnyíti a munkát. A mindennapokat és a professzionális munkát nem csak a Thunderbolt 4-es USB-C csatlakozók segítik, hiszen a Zenbook Pro 14 OLED oldalán található egy manapság igen ritka, normál méretű SD kártyaolvasó is, mellyel villámgyorsan a szerkesztőszoftverbe importálhatóak az elkészült fényképek és videók.

Sok másik ASUS modellhez hasonlóan a Zenbook Pro 14 OLED is megfelel MIL-STD-810H katonai szabványnak, így teljes mértékben készen áll az egésznapos használatra, bárhol és bármikor. Ráadásként a Dolby Atmos technológiával rendelkező, és a Harman Kardon hangmérnökei által tanúsított sztereó hangrendszer az OLED kijelzővel párosítva elképesztő kikapcsolódást nyújt a hosszú munkanapok után. A hivatalos ASUS online márkaboltban már elérhető Zenbook Pro 14 OLED bebizonyította, hogy a jobbnak nem kell mindig nagyobbnak lennie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik