Tech

Tűzveszélyes ez a hazánkban is kapható power bank

CPSC
CPSC

Több magyarországi kereskedő is árusítja azt a Lenovo power banket, amelyet az amerikai fogyasztóvédelem tűzveszélyesnek ítélt. A kínai gyártó azonnali visszahívást rendelt el – írja a hvg.

A problémás eszköz egy USB-C-s, elsősorban laptopokhoz használható, 20 000 mAh-s hordozható akkumulátor. Egészen pontosan a 40ALLG2WWW egyedi azonosítóval (part number) ellátott, PBLG2W modellszámú (model number) töltőről van szó. A Tom’s Hardware által közzétett ábra bemutatja, hol kell keresni ezeket az adatokat a power banken.

CPSC

Szintén fontos, hogy a gyártás időpontja is számít, a visszahívott példányok gyártási dátuma (év/hónap sorrendben) az alábbi: 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 és végül 22/06.

A gyártó hangsúlyozza, ha valakinél olyan töltő van, amelynél mindhárom adat tekintetében egyezés van, azonnal hagyja abba a használatát.

A problémát az okozza, hogy az eszközben töltéskor meglazulhat egy csavar, amely így zárlatot okozhat. Mindez jelentős melegedéshez, végső soron pedig akár tűzhöz is vezethet. Hivatalosan eddig egy tűzesetről tudni.

Itthon a Lenovo Magyarország hivatalosan nem forgalmazta a terméket, viszont a power bank több nagy, ismert webáruházban is megtalálható. Amennyiben az eszköze minden fent említett feltételnek megfelel, mielőbb vegye fel a kapcsolatot azzal az áruházzal, ahol az eszközt vásárolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik