Tech

Régóta várt funkció vált elérhetővé az Instagramon

Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az Instagram még júniusban indította el a nyilvánosan megtekinthető Reels-videók letöltésének lehetőségét, azonban a funkció elérhetőségét az Egyesült Államok felhasználóira korlátozta. Az Instagram vezetője, Adam Mosseri azonban most bejelentette, hogy a funkciót világszerte elérhetővé teszik – írja az Engadget.

Az alkalmazáson keresztül tehát mostantól bárki letöltheti a nyilvános Reelseket a készülékére, így tehát már nem csak elmenteni, vagy továbbküldeni lehet azokat. Ehhez egyszerűen csak rá kell koppintaniuk a Megosztás gombra, és onnan elindítani a letöltést.

A letöltött videókon ott lesz az Instagram vízjel lesz a fiók felhasználónevével, csakúgy mint a TikToktól letöltött videóknál. Az Instagramos videók esetében azonban a licencelt zenéket el fogják távolítani a videókról.

Az Instagram ezzel a TikTok stratégiáját veszi át, azzal a különbséggel, hogy a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy megakadályozzák a videóik letöltését. Amennyiben meg akarja változtatni a letöltési opcióikat, azt a Beállítások és adatvédelem alatt a Reels menüpont alatt tehetik meg. Itt kell kikapcsolni a Letöltés engedélyezése funkciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik