Tech

Ingyen játszható a Diablo IV

Activison Blizzard
Activison Blizzard
Még közel egy hétig egyetlen fillér nélkül kipróbálható a legendás sorozat legújabb része, és ennyi idő alatt akár ki is lehet játszani a sztori módot.

Tizenegy év várakozás után idén nyáron megjelent a Diablo IV, és ha valaki esetleg nem vetette rá azonnal magát, érdeklődik a játék iránt, de nincs kedve fizetni érte, az most teljesen ingyen kipróbálhatja a PC-s verziót, méghozzá a Steam digitális játékáruháznak hála. Cikkünk írásának pillanatában még hat napig, egész pontosan november 28-ig lehet letölteni és játszani a programot egyetlen fillér kicsengetése nélkül. Ha valaki rendesen nekidurálja magát, ennyi idő alatt a játék sztorimódja akár be is fejezhető.

A Diablo IV kipróbálásához semmi másra nincs szükség, mint egy regisztrációra a Steam áruházhoz, majd a kliensprogramot letöltve a játék adatlapján rányomni a Play Game gombra.

Ezt követően a rendszer letölti a játékot, ami mindenféle korlátozás nélkül játszható egészen november 28-ig. Ezen dátum után a program már nem lesz elérhető, de ha valakinek mégis megtartaná, akkor 40 százalékos kedvezménnyel 42 euróért zsákolhatja be az alapverziót, 60 euróért pedig az Ultimate Editiont.

Nem elhanyagolható információ továbbá, hogy november 27-ig a játékon belül 35 százalékkal több aranyat és tapasztalai pontot dobnak a legyalult ellenfelek, tehát a szokásosnál sokkal gyorsabban lehet fejlődni a játékban.

A játékról nyáron írtunk tesztet, és már ott is megjegyeztük, hogy a történet akár 20 óra alatt is teljesíthető, de a Diablo-veteránok tudják, hogy az igazi élet a sztori – első – befejezése után kezdődik. Az úgynevezett „endgame” a Diablo IV-ben kifejezetten erős, hiszen az alapból elérhető Tier 2 fokozat mellé megnyílik a sokkal nagyobb kihívást biztosító Tier 3, az 50. szintre jutva feloldódik a Paragon képességfa, aztán ott a maximális 100. szint elérése, majd az igazán kemény harcosok belevághatnak a Tier 4 fokozatba is. Emellé pedig még adottak a PVP-zónák is, ahol a játékosok nem csak a szörnyekkel, de egymással is bajuszt akaszthatnak – ezen a területeken ráadásul halálkor elveszthető nyersanyag gyűjthető, szóval a megszerzett javakkal ki is kell jutni, hogy aztán még tovább fejleszthető legyen velük a felszerelés.

Kapcsolódó
Az évek telnek, de a Diablo örök
Ami 1997-ben működött, az 2023-ban is a képernyők elé szegezi a játékosokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik