Tech

Mutatunk egy rejtett iPhone-funkciót, ami hasznos lehet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Mindannyian töröltünk már legalább néhányszor alkalmazásokat a mobilunkról. Ennek sok oka lehet: akár véletlenül, akár a kezdőképernyőn lévő koppintás és nyomva tartás lehetőségének felfedezése közben, akár azért, hogy helyet szabadítsunk fel a készüléken.

Sajnos az iOS-ben nincs külön felület a rendszerben, amely a nemrég törölt alkalmazásokat mutatná, legalábbis nem időrendi sorrendben.

Ehelyett az App Store-ban egy rejtett menü tartalmazza az eltávolított alkalmazások listáját – írja a SlashGear.

Ehhez először nyissa meg az App Store alkalmazást, majd koppintson a profilképére a képernyő jobb felső sarkában. A név és az e-mail cím alatt ott lesz egy Megvásárolt feliratú fül. Itt megjelenik az összes alkalmazás, ami a mobilunkon van. A Nincs az iPhone-on fülre nyomva láthatóvá válnak azok az appok, amelyek egyszer rajta voltak a mobilon, de már törölték őket.

Ha nemrég töltötte le a keresett alkalmazást, annak az első néhány elem között kell lennie. Ha nem találja, pötyögje be az app nevét a felül található keresősávba, ha pedig megtalálta, nyomjon rá a visszaállítás ikonra, és várjon néhány pillanatot. Az alkalmazás letöltése a fájl méretétől függően eltarthat néhány másodpercig. Ezt követően könnyedén használhatja ismét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik