Tech

Jövő év elején érkezik a The Last of Us Part II Remastered

SIE
SIE
PlayStation 5-re optimalizált verziót kap a 2020-ban megjelent videojáték.

Frissítünk!

A kiszivárgott információk terjedését követően az alkotók hivatalosan is bejelentették a játék érkezését. A lenti információk annyival bővültek ki, hogy akik birtokolják a játék PS4-es verzióját, azok 10 dollár ellenében frissíthenek a Remastered változatra.

Korábbi szivárgásoknak hála egy ideje nem titok az érkezése, de – többek között – adathalászok által szerzett információk alapján már biztosan kijelenthető: 2024 elején a boltokba kerül a 2020 nyarán megjelenet The Last of Us Part II feljavított, kifejezetten PlayStation 5 konzolra optimalizált verziója, ami nem meglepő módon a The Last of Us Part II Remastered címet kapta a keresztségben.

Az Insider Gaming a megjelenési dátumot is tudja: 2024. január 19., illetve a portál a még be sem jelentett játék előzetesét is megszerezte.

A Naughty Dog fejlesztőcsapat alkotása a PlayStation 4 konzol egyik utolsó nagy címe volt, és a disztópikus történet ugyan játszható a 2020 őszén piacra dobott PlayStation 5 konzolokon is, de a játékból eddig nem készült olyan verzió (egy frissítést leszámítva, ami lehetővé tette a 60 képkocka per másodperces képfrissítést), ami teljes egészében kihasználná a Sony újgenerációs konzoljában lévő, az elődjénél jóval erősebb hardvert.

Ezt a pótolja a januárban érkező Remastered változat, amiről már most bizton kijelenthető, hogy valamikor a közeljövőben elérhető lesz PC-re is. A most napvilágra került információk ugyanakkor nem tartalmaznak ezzel kapcsolatos részleteket.

De mi változik?

A PlayStation adatbázisából kinyert információk szerint a játék még az alapjátéknál is szebb lesz, Fidelity Mode-ban a 4K felbontás is elérhetővé válik (a képfrissítés ebben az esetben nem ismert), rövidülni fognak a töltési idők és a program ki fogja használni a PlayStation 5 mellé fejlesztett DualSense konzol minden képességét. Emellé érkezik egy új rougelike játékmód (No Return), kipróbálhatók lesznek az alapjátékból kivágott pályák, illetve fejlesztői kommentár kíséretében is végigjátszható lesz a program.

Hogy mindezért mennyit kér majd a Sony, az egyelőre nem ismert.

A felújított változat bejelentése annak fényében nem meglepő, hogy az eredetileg 2013-ban, PlayStation 3-ra kiadott, a hasonló című tévésorozatot is ihlető The Last of Us is megkapta a maga felturbózott verzióit. Először PlayStation 4-re készült belőle új változat, majd 2022-ben megérkezett a The Last of Us Part I Remastered, először PlayStation 5-re (ez a változat kiváló lett), majd valamivel később PC-re is – utóbbi kiadás viszont a megjelenéskor botrányt okozott, annyira gyatra minőséget képviselt.

Kapcsolódó
Kilenc év után is úgy szippant be a The Last of Us, mintha sosem játszottam volna vele
A legendás játék újrakiadása ugyanúgy a kijelző elé szegezett, mint az első alkalommal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik