Tech

Kockázatos újítást mutatott be a Google

Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP

A Google egy olyan új funkcióval kísérletezik, amellyel az emberek jegyzeteket hozhatnak létre és olvashatnak, amelyek hasznos tippeket tartalmaznak egy cikkel vagy témával kapcsolatban mind szakértőktől, mind pedig hétköznapi emberektől – írja a 9to5Google.

A portál szerint a keresés során ez úgy fog először megjelenni, hogy az egyes keresési találatok alatt két fül kap majd helyet: a Jegyzet hozzáadása és a Jegyzetek. Ez utóbbira kattintva egy olyan felület jön elő, ahova bepötyöghetjük az oldallal, vagy cikkel kapcsolatos meglátásainkat, kiegészítéseinket, de akár gyors összefoglalót is készíthetünk az ott olvasottakról.

A már kész jegyzeteknél természetesen ott lesz a közösségi média korában elhanyagolhatatlan tetszik, megosztás, és mentés gomb is, de amennyiben félrevezetőnek találja az olvasottakat, el is küldheti a Google-nek felülvizsgálat céljából.

Itt persze felmerül a kérdés: mi van, ha az emberek rossz célra használják majd a funkciót?

A vállalat ezért algoritmikus védelmet és emberi moderátorokat is alkalmaz majd annak érdekében, hogy a Jegyzetek biztonságosak legyenek. A Google egy adott weboldalhoz tartozó minden egyes jegyzetet a keresési kifejezéshez való relevanciája alapján rangsorol majd. A politikával, egészségüggyel, és hasonlóan fontos témájú oldalaknál ez a funkció nem lesz elérhető. A kísérleti funkció a napokban válik elérhetővé az Android és iOS felhasználók számára az Egyesült Államokban és Indiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik