Tech

Sok magyart kényszerít előfizetésre a Facebook hibája

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

November elején rengeteg hazai felhasználónak kínált választást a Facebook, hogy ingyenesen, de reklámokkal, vagy havi pár ezer forintért, ellenben reklámok nélkül szeretné-e tovább használni a közösségi oldalt.

A választásra az oldalra történő belépéskor ad lehetőséget a Facebook, a felugró ablakban pedig hangsúlyozza, hogy a beállítást bármikor módosítani tudjuk. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy egy hiba miatt nem mindenkinél működik az ablak átugrása – írja a hvg.

A Redditen többen is arra panaszkodnak, hogy hiába választják ki, hogy ingyenesen szeretnék tovább használni a Facebookot, az oldal nem engedi őket tovább, és újra választaniuk kell. Ez egészen addig megy, míg a fizetős lehetőségre nem kattintanak. A felhasználók szerint a probléma nem specifikus eszközöket érint, weben és mobilon is tapasztalták.

Több ismerősöm is ugyanazzal a hibával találkozott: nem lehet a Facebook ingyenes opcióját használni. Bejelentkezéskor megkérdezi az oldal, hogy elő szeretne-e fizetni, vagy továbbra is ingyenesen akarja használni azt, majd miután az ingyenes opciót választja, visszadobja a választó oldalra. Előfizetés után elérhető az oldal, viszont nem lehet visszaváltani ingyenes opcióra, csak egy hiba üzenet jön fel

— írta az egyik felhasználó. A Meta egyelőre nem kommunikált semmit a hibával kapcsolatban.

Kapcsolódó
Megérkezett a fizetős Facebook Magyarországra
Sokaknak már választani kell, hogyan akarják használni a Meta szolgáltatásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik