Tech

Nagyot megy idén a PlayStation

ANP / HH / Jeffrey Groeneweg (Photo by ANP/HH/Jeffrey Groeneweg / ANP MAG / ANP via AFP
ANP / HH / Jeffrey Groeneweg (Photo by ANP/HH/Jeffrey Groeneweg / ANP MAG / ANP via AFP
Még az is kiderült, mennyi Marvel's Spider-Man 2 fogyott 11 nap alatt.

A Sony közzétette a 2023-as üzleti év második negyedévre vonatkozó eredményeit, amiből kiderül, hogy idén elég jól megy a videójátákos üzletág, azon belül is a PlayStation szekere. A PlayStation 5 konzolból összesen 4,9 millió példány fogyott a 2023. július 1. és szeptember 30. közötti időszakban, ami 1,6 millióval több, mint az előző év hasonló időszakában – végleg megszűntek tehát a 2020-as megjelenés után tapasztalható ellátási lánc problémák, amik miatt sokáig hiánycikk volt a Sony gépe.

A PlayStation 5-ből a megjelenés óta már 46,6 milliót adtak el.

A szoftvereladások (minden PlayStationre értékesített játék, digitális és fiziki példány egyaránt), 67,6 millióra rúgtak a második negyedévben, ami szintén növekedést mutat tavalyhoz (62,5 millió) képest, és az aktív PlayStation Network felhasználók száma is 107 millióra nőtt a 2022-es év hasonló időszakának 103 milliójához képest.

Ugyan nem az idei üzleti év második negyedévére vonatkozó eredmény, de a Sony azt is elárulta, hogy az október 20-án boltokba került Marvel’s Spider-Man 2-ből már 5 millió példány fogyott, mindössze 11 nap alatt, ami szép, de nem meglepő eredmény, főleg annak fényében, hogy az új Pókemberes játék már az első nap megdöntötte a kiadó korábbi rekordjait. Ehhez persze kellett az is, hogy maga a játék is átlagon felüli legyen.

Kapcsolódó
A Marvel’s Spider-Man 2 kenterbe veri az elmúlt évek összes szuperhősfilmjét
Az immár két Pókembert felvonultató játék lehengerlő, a történetet pedig úgy kanyarították tovább az alkotók, hogy a Marvel-filmek forgatókönyvírói elbújhatnak szégyenükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik