Tech

Ezek a jelenlegi legerősebb olcsó okostelefonok

RealMe
RealMe

Az okostelefonok kapcsán leginkább a csúcskategóriás készülékekről esik szó, miközben sokan nem tudják megengedni maguknak a sokszor félmilliónál is drágább flagship mobilokat. Szerencsére az AnTuTu teljesítménymérő szoftver készítői rendszeresen felfedik a tíz legjobban teljesítő, középkategóriás okostelefont, amelyek többségét ugyan nem lehet beszerezni hivatalosan hazánkban, különböző online piacterekről könnyedén hozzájuthatunk – írja a hvg.

A hardver és a szoftver erejét egyaránt tesztelő októberi AnTuTu lista összes helyét kínai mobilok töltik ki: első helyre a Realme GT Neo5 SE került, 1 154 600 ponttal. A kínai gyártó 100 wattos gyorstöltéssel és 5500 mAh-os aksival bíró modelljét Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészlet hajtja, amely rendkívül gyors teljesítményt kínál.

Emellett 16 GB-nyi RAM és 1 TB-nyi tárhely is került az okostelefonba, ami elég jól hangzik a 270 eurós, vagyis nagyjából 100 ezer forintos árért cserébe.

Nem sokkal marad le a Redmi Note 12 Turbo, amely 1 152 325 pontot ért el. Ez a készülék is Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészlettel van felszerelve, töltés terén azonban kicsit kevesebbet kínál. A RAM és a belső tárhely mennyisége ugyanakkor megegyezik a Realme modellével.

A harmadik helyen az iQOO Z8 áll, 962 629 ponttal, melynek borítása alatt egy MediaTek Dimensity 8200 lapkakészlet dolgozik. A RAM 12 GB, a belső tárhely pedig 512 GB. Ugyanilyen lapkakészlet került a negyedik helyen végzett vivo S17 Próba, és a tárhely lehetőségek is hasonlók. A telefon átlagosan 951 223 pontot gyűjtött össze a tesztek során. Ettől alig pár száz ponttal maradt el a iQOO Neo7 SE, ami hasonló paraméterekkel is bír. Ezek a készülékek értek el még kiemelkedő eredményt:

  • Xiaomi Civi 3
  • Redmi K60E
  • OnePlus Ace Racing Edition
  • Redmi Note12T Pro
  • OPPO Reno9 Pro 5G
Kapcsolódó
Íme négy remek mobil, ha 200 ezer alatt keres okostelefont
Listánkban ismét olyan készüléket gyűjtöttünk össze, amiket bátran ajánlunk azoknak, akik új középkategóriás okostelefon vásárlását fontolgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik