Tech

Ha Samsung mobilja van, mielőbb kapcsolja be ezt a funkciót

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Samsung a napokban megkezdte a telefonjain futó felhasználói felület, a One UI 6 verzió terjesztését a telefonjain. Az Android 14-en alapuló felület számos új funkciót, teljesítménynövelést és személyre szabási lehetőséget kínál. A biztonsági eszközök közül kiemelkedik az Auto Blocker, amely a gyártó ígérete szerint új szintre emeli a Samsung okostelefonok biztonságát – írja a hvg.

Az Auto Blocker számos, a One UI 6-ot futtató telefon számára elérhető lesz. A Galaxy S-széria 21-es és újabb modelljein, az összehajtható telefonok harmadik generációjánál újabb modelljein is ott lesz, és persze az olcsóbb mobilokon, illetve a Galaxy Tab 8-nál újabb táblagépeken is várható a megjelenése.

Az eszköz három fő funkciót tartalmaz: blokkolja a megkérdőjelezhető forrásokból származó alkalmazások telepítését, rendszeresen ellenőrzi az alkalmazásokat potenciális biztonsági fenyegetések miatt, valamint megakadályozza az USB-kábelen keresztül a telefonra küldött rosszindulatú parancsok végrehajtását. Ez utóbbi különösen hasznos lehet a tapasztalatlan felhasználók számára, akik nem számolnak a nyilvános töltőaljzatok veszélyeivel.

A One UI 6 frissítés a Message Guard funkciót is továbbfejleszti, amit a szöveges üzenetek által kezdeményezett kattintásmentes támadások mérséklésére terveztek. A frissítés várhatóan megakadályozza a nulla kattintásos támadásokat az olyan népszerű üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, mint a Facebook Messenger, a Telegram, vagy a WhatsApp.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik