Tech

Elképesztő funkciót kap a Samsung következő csúcsmobilja

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Bár a Samsung Galaxy S-szériájának legújabb mobiljaira még egy ideig várni kell, a gyártó több új funkcióról is lerántotta a leplet a napokban. Ilyen például az ISOCELL Zoom Anyplace technológia, amely a dél-koreai cég ígérete szerint egyszerre tudja rögzíteni a videó teljes látómezejét, és a nagyított részt – írja a Verge.

Bár a vállalat nem árulta el, hogy pontosan mely készülékek kapják meg az új Zoom Anyplace funkciót, minden jel a vállalat következő generációs Galaxy S24 Ultra zászlóshajójára utal, amelyet valószínűleg a jövő év elején jelentenek be. Az S24 Ultra a pletykák szerint 200 megapixeles szenzorral lesz felszerelve, hasonlóan az idei Galaxy S23 Ultrában található fő szenzorhoz.

A Samsung a videójában azt is megemlítette, hogy a funkciót a Qualcomm AI Engine gyorsítja fel, miközben a legújabb, Snapdragon 8 Gen 3 logója jelent meg. 

Nem a dél-koreai cég az első vállalat, amelyik ilyen zoom funkciót talált ki, a Honor 90 Solo Cut Mode-ja is hasonló funkciót látott el. Ám míg a Honor implementációja a funkciót mindkét videó felbontását 1080p-re korlátozta, a Samsung azt mondja, az ő megoldása akár négyszeres zoom esetén is képes lesz 4K-ban rögzíteni.

A Zoom Anyplace mellett a Samsung bemutatta az End-to-End (E2E) AI Remosaic elnevezésű funkciót is, amelynek segítségével a 200 megapixeles képek képfeldolgozási ideje akár a felére is csökkenhet.

Mint a videóból kiderül, a képfeldolgozási folyamat során úgy spórolnak időt, hogy a rendszer a remozaikozást és a képjelfeldolgozást nem egymás után, hanem párhuzamosan végzi el. A vállalat szerint ezzel a késleltetés miatt elvesző adatok száma is csökken, ami részletgazdagabb és színesebb fényképeket eredményez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik