Tech

Remek trükköt rejt a Google Chrome böngésző

Ali Balikci / Anadolu via AFP
Ali Balikci / Anadolu via AFP

A Google Chrome messze a legnépszerűbb böngésző, amelyben többféle módon is lementhetjük vagy megoszthatjuk kedvenc webhelyeinket. Ha később van csak időnk elolvasni egy-egy tartalmat, olvasási listára vagy a könyvjelzők közé is helyezhetjük, sőt akár offline olvasásra is letölthetjük.

Amellett, hogy a másokkal való megosztás rendkívül egyszerű, más eszközeinkkel is könnyedén megtehetjük ugyanezt. Amennyiben egy számítógépen vagy okostelefonon böngészett lapon rákattintunk a megosztás gombra, megjelenik a Küldés Eszközökre opció, és ha mindenhol bejelentkeztünk a Google Chrome-ba, értesítést kapunk a másik eszközökön, amelyet lekattintva megnyithatjuk az oldalt.

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy kifejezetten egy adott oldalon található mondatra vagy bekezdésére szeretnénk hivatkozni.

A Google Chrome-nak erre is van egy funkciója, amellyel kiemelhetünk egy adott szövegrészletet a weboldalon, majd elküldhetjük az arra mutató hivatkozást. Amikor a címzett rákattint, a weboldal automatikusan a kiemelt szövegre gördül – írja a Slashgear.

Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy az oldalon kijelöli a szövegrészletet, majd a jobb egérgomb lenyomása után kiválasztja a Kiemelt szöveghez vezető link másolása opciót. A termetes linket lekattintva a szövegrészlet kívánt része jelenik majd meg. Ha nem látja ezt az opciót, lehet, hogy az adott weboldalon le van tiltva a másolási lehetőség. Ilyenkor leginkább csak a sima linkhez csatolt instruálás segíthet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik