Tech

A Xiaomi 13T sorozat új szintre emeli a mobilfotózást

Xiaomi
Xiaomi
Már itthon is kaphatók a Xiaomi legújabb okostelefonjai, a Xiaomi 13T és 13T Pro modellek, a készülékek, amik nemcsak remek teljesítményt nyújtanak, de kiemelt figyelmet fordítanak a fotózásra is. A patinás Leicával közösen fejlesztett, professzionális optikáknak hála nagyszerű felvételek készíthetők ezekkel a mobilokkal.

A Xiaomi szeptember 26-án mutatta be a legújabb okostelefon családját, a Xiaomi 13T-szériát, ami már kapható Európában, így Magyarországon is. Az új mobilok legfontosabb tulajdonsága, hogy a művészi szintű képalkotást helyezik a középpontba: a 13T sorozat mindkét tagja olyan, a Leicával közösen fejlesztett, professzionális optikákat kapott, amiket a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatások egészítenek ki, ezzel új szintre emelve a mobilfotózást.

Fotózásra tervezték

A Xiaomi 13T és Xiaomi 13T Pro is tripla kamerarendszerrel van felszerelve, ami a legendás gyártóval közösen fejlesztett, úgynevezett Summicron lencsékből áll. A hátlapon található összeállítás része egy 7P aszférikus lencsével felszerelt 50 megapixeles, nagylátószögű egység, ami a korábbi T-szériás kameráknál jóval több fényt enged be, így kiváló nagy dinamikatartományú fotók készíthetők vele. Emellé kapunk egy szintén 50 megapixeles teleobjektív modult, illetve egy 12 megapixeles, ultranagy látószögű kamerát, amivel gyönyörű panorámafotók és tájfotók készíthetők.

A Leicával közösen fejlesztett lencsék mellé megkapjuk továbbá a Leica Authentic Look és Leica Vibrant Look fényképezési módokat, amikkel egészen látványos fotók készíthetők, természetes színekkel, de erős kontraszttal és árnyalatokkal. És ez még nem minden: a képeink hat olyan Leica filterrel tehetők egyedivé, amik a legendás gyártó által képviselt átlagon felüli képminőség előtt tisztelegnek.

A Xiaomi 13T sorozat rendelkezik továbbá a Xiaomi 13 Ultránál már látott olyan fényképezési módokkal, amiket maga a felhasználó állíthat be a kameraszoftver Pro módjában. Előre beállítható például a színtónus és a textúra, de az utólagos szerkesztés során is rengeteg részlet és színárnyalatot emelhető ki, sőt ezek akár egyéni fényképezési módként is elmenthetők a telefonban.

Nem szabad elfeledkezni továbbá a Xiaomi ProFocus technológiáról, aminek hála a Xiaomi 13T sorozat tagjaival a gyors mozgások is lehengerlő részletességgel örökíthetők meg, akár még egy száguldó versenyautóról is kiváló minőségű közelkép készíthető ezekkel a telefonokkal.

Xiaomi

Lenyűgöző képminőség, kiváló hardver

A professzionális optikákkal készített képeinket mindkét telefon esetében egy kiváló, 6,67 hüvelykes CrystalRes Display kijelzőn nézhetők vissza. AMOLED panel, 2712 x 1220 pixel felbontás, akár 2600 nit fényerő, 68 milliárd szín megjelenítése, HDR10+ kompatibilitás, ráadásul mindez 144 Hz-es képfrissítés mellett. És nemcsak a látvány kiváló, de a hangzás is, hiszen a Xiaomi 13T készülékek a sztereó hangszórók mellett még Dolby Atmos támogatást is biztosítanak, ami új szintre emeli a telefonos tartalomfogyasztást, legyen szó akár zenehallgatásról vagy filmezésről.

Ami a teljesítményt illeti, itt a Xiaomi 13T Pro modell viszi a prímet, hisz ebben a készülékben egy MediaTek 9200+ processzor dolgozik, méghozzá 12 gigabájt memória és 512 gigabájt háttértár

társaságában. Ez a modell már tudja a leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot biztosító Wi-Fi 7 technológiát, az 5000 milliamperórás akkumulátor pedig megkapta a 120 wattos HyperCharge gyorstöltést is, amivel a készülék mindössze 19 perc alatt tölthető nulláról száz százalékra.

A sima Xiaomi 13T egy MediaTek Dimensity 8200-Ultra processzort kapott, 8 gigabájt memória és 256 gigabájt háttértár kíséretében, illetve Wi-Fi 6 szabvánnyal és 67 wattos töltéssel. Utóbbi persze lassúnak semmiképp nem nevezhető, hiszen bő negyven perc alatt teljesen feltölthető a csutkára lemerült, szintén 5000 milliamperórás akkumulátor.

Abban ugyanakkor mindkét készülék megegyezik, hogy a külső letisztult és elegáns, és a színválaszték is hasonló: a Xiaomi 13T és a Xiaomi 13T Pro Alpine Blue (kék) és Black (fekete) változatban érhető el hazánkban – a két variáns ugyanakkor nemcsak árnyalatbéli különbséget jelent. Az Alpine Blue prémium Xiaomi BioComfort vegán bőrből készült, puha és finom tapintást biztosítva, a Black modell pedig fényes üveg hátlapot kapott, luxus hatást kölcsönözve a telefonnak. Nem elhanyagolható fejlődés továbbá a T-széria korábbi modelljeihez képest, hogy mindkét okostelefon strapabíró, megkapták az IP68 besorolást, tehát víz- és porálló okostelefonokról beszélünk.

Ami pedig remek bónusz, hogy mindkét mobil felhasználói jogosultak 100 gigabájtnyi Google One tárhelyre, illetve 3 hónapnyi YouTube Premium szolgáltatás is jár a készülék mellé, azaz reklámok nélkül élvezhető a YouTube és YouTube Music minden tartalma. Végül, de nem utolsó sorban azt sem szabad elfelejteni, hogy a Xiaomi 13T és Xiaomi 13T Pro az Android operációs rendszer négy generációjához biztosít frissítéseket, biztonsági javítások pedig öt éven át érkeznek a telefonokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik