Tech

Kiderült, mikor érkezik a következő Star Wars-játék

Lucasfilm Games / Nightdive Studios
Lucasfilm Games / Nightdive Studios
Egy közel harminc éves játékot újított fel a Nightdive Studios.

Közel harminc évvel az eredeti játék megjelenése után felújítják a Star Wars: Dark Forces elnevezésű játékot, amelynek remastered változata 2024 február 28-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox X/S-re, valamint Nintendo Switch-re – írja az IGN.

Az alkotás a LucasArts népszerű, 1995-ben megjelent first-person shooter játékának felújított változata. A főszereplő itt Kyle Katarn, aki a Birodalmat hátrahagyva vált zsoldossá. Katarn a történet szerint csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez, ahol azt a feladatot kapja, hogy épüljön be a Birodalomba.

Az akciója azonban nem várt fordulatot vesz, ugyanis felfedezi a Dark Trooper-projektet, amelynek keretében erős páncéllal felszerelt, sosem látott fejlettségű harci droidokat építenének a sötét erők. Ezek a robotok egyébként már a kánon részét képezik, 2020-ban ugyanis A mandalóri sorozatban is feltűntek.

A felújított változatot a Nightdive Studios készíti, amely azt ígéri, hogy a Star Wars: Dark Forces Remaster a modern játékrendszernek köszönhetően akár 4K felbontásban és 120 képkocka/másodperc sebességgel is futtatható lesz, a Switch változatot leszámítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik