Tech

Van egy olyan meglepetés az új Pókemberben, amit csak mi, magyarok fogunk érteni

SIE
SIE
Érdekes apróság várja a játékosokat a Marvel's Spider-Man 2-ben.

Október 20-án jelenik meg (egyelőre csak) PlayStation 5-re a Marvel’s Spider-Man 2, amiben az alkotók elrejtettek egy olyan meglepetést, amit csak mi, magyarok (vagy hát, akik beszélnek magyarul) fogunk érteni. A jópofa apróság ugyanakkor nagyon minimálisan spoileres a játékosokra váró történet szempontjából, így ha valaki esetleg háklis erre, és semmilyen részletet nem akar megismerni előre, az ne olvasson tovább.

Ahogy az előzményben, az új Pókemberben sem csak a főhősök, Peter Parker és Miles Morales irányítására lesz lehetőség, de – többek közt – Mary Jane is játszható karakter, akinek az egyik küldetésben cselhez kell folyamodnia, hogy megoldhassa a rá váró feladatokat. A csel, hogy másnak kell kiadnia magát, ráadásul idegen nyelven kell beszélnie, konkrétan szimkariaiul. Szimkaria (eredetiben: Symkaria) egy fiktív európai ország (konkrétan egy diktatúra) a játék világában, innen származik az első részben látott Silver Sable, és a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales történetében a címszereplő azért marad az egyedüli Pókember New Yorkban, mert Peter és Mary Jane elutaznak Szimkariába. A főhős barátnője itt tanul meg szimkariaiul.

És itt jön a csavar, amit – jobbára – csak mi magyarok fogunk érteni:

Szimkaria ugye nem létezik a valóságban, így a nyelv sem, éppen ezért a fejlesztő Insomniac Games-nek találni kellett egy olyan létező nyelvet, amivel helyettesíthetik a szimkariait. Ezen a ponton valószínűleg már mindenki kitalálta, hogy a választás a magyarra esett, amit relatíve kevesen beszélnek, és kellően furcsán hangzik angolszász területeken. Két szinkronszínész is magyarul szólal meg a Marvel’s Spider-Man 2 kapcsolódó küldetésében, és ugyan csak pár mondatról van szó, de ezek a pillanatok egészen különlegessé teszik a Mary Jane irányítását a magyar játékosok számára.

A karakter hangját Laura Bailey szinkronszínésznőnek köszönhetjük (többek között ő keltette életre a The Last of Us Part II szeretve gyűlölt karakterét, Abbyt is), és nagyon szívesen megnéztük volna az arcát, mikor a kezébe adták a forgatókönyvet, benne a készülékházkód szóval, hogy akkor ezt most tessék szépen kimondani.

Kapcsolódó
A Marvel’s Spider-Man 2 kenterbe veri az elmúlt évek összes szuperhősfilmjét
Az immár két Pókembert felvonultató játék lehengerlő, a történetet pedig úgy kanyarították tovább az alkotók, hogy a Marvel-filmek forgatókönyvírói elbújhatnak szégyenükben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik