Tech

Jöhet az újabb áremelés a Netflixnél

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Október elején érkezett az első jelentés, mely szerint a Netflix az írók és színészek hollywoodi sztrájkjának lezárulta után áremelést fog végrehajtani. A szakértők szerint a bejelentés szerdán, a harmadik negyedéves eredmények közzétételekor fog megtörténni – írja a Reuters.

Az előzetes becslések szerint a Netflix jelszómegosztás elleni fellépése mintegy 6 millióval növelte az előfizetői számát a harmadik negyedévben. Az idén egyetlen nyereséges streamingszolgáltató a lap szerint egyedüliként nem emeli majd a reklámmentes csomagok árát, ellenben feltekeri minden más ajánlat árát.

Ezzel a szakértők szerint azt akarja elérni a Netflix, hogy többen válasszák a reklámokkal ellátott opciót, ugyanis a hirdetések több pénzt hoznak a konyhára.

Az elemzők egyébként jelezték, hogy a legtöbb néző, akik a jelszómegosztás eltörlése után fizetett elő a Netflixre, a reklámmentes csomagot választotta. Az emeléseket először szokásos módon az észak-amerikai kontinensen viszik majd végbe, ezután jöhet Európa. Az emelés mértékéről egyelőre nem tudni pontos számot.

Kapcsolódó
Lopakodva vált az egyik fő kiadásunkká a digitális rezsi
A digitális szórakozás költségei és lehetőségei jelentősen nőttek az elmúlt években, így nem árt időnként utánaszámolni, mennyit is adunk ki ezekre havonta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik